0

Т ой не е тих и скромен, той е Златан Ибрахимович, който често говори за себе си като за Бог, и не цепи басма никому. Защото е богат, защото има черен колан по таекуондо, и защото е извоювал мястото си в живота от улицата в квартал с балканци в Стокхолм.

Затова когато Ибра заговори, всички слушат. И той никога не разочарова, както и при последното си интервю с популярния английски журналист Пиърс Морган. Темите – сексът и футболът, Пеп Гуардиола, Арсенал, Тен Хаг и Ман Юнайтед, ролята на злодей във филм за Джеймс Бонд.

„Сексът е по-добър от футбола, всеки, който мисли различно, има проблем със секса и трябва да потърси помощ.“, отсича Ибра, но и смее ли да каже обратното, когато вкъщи ще му се наложи да дава обяснения на изумителната си съпруга Хелеса Сегер защо й изневерява с футболна топка.  

„ Когато казвам, че съм Бог, мислите ли, че се шегувам? Не се шегувам“, добавя скромно Златан.

По думите му той не изключва роля във филм – например злодей срещу Джеймс Бонд: „Да играя лош човек във филм за Джеймс Бонд? Бих унищожил Бонд, но съм много скъп, не работя безплатно."
За футбола заклетият фен на Арсенал Пиърс Морган веднага го захапа за отказаните проби при „топчиите“: Дали съжалявам за нещо? Не отидох в Арсенал, но аз не ходя на проби!“

Спомена и един от многото си сблъсъци с Пеп Гуардиола като играч на Барса. Там треньорът изрично му казал: „Не забравяй, че играчите тук не идват с Ferrari. И какво направих? Взех шибаното си Ферари, разбира се!“

Той анализира и затъналия като пиле в кълчища нидерландски треньор на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, който дойде от друг бивш клуб на Ибра – Аякс.

„Да дойда от Аякс в Юнайтед, както направи той, е голяма разлика: бил съм и в двата клуба. Имате различен вид дисциплина. Аякс имат в клуба най-добрите таланти. Не големи таланти. Звезди. И какъв тогава е опитът на този треньор – да работи с млади таланти. Но когато дойде в Юнайтед, тук има друг манталитет.

А колко време ще му отпуснат на треньора? Зависи от собствениците, но като се вслушват във феновете, нямаш много време защото те искат да печелят и аз ги разбирам, защото са свикнали да побеждават и все още искат да побеждават.”