0

Т реньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов привлече две нови попълнения в последните часове, които трябва да укрепят отбора преди началото в турската Суперлига.

Единият е дефанзивен полузащитник - танзаниецът Новатус Мироши, който през последните две години беше в белгийския Зулте Варегем, но не получаваше особено много възможности да се доказва. Той имаше среща с българския футбол, тъй като игра за Танзания срещу националите на турнира "Серии на ФИФА" в Азербайджан през март. Нашите спечелиха с 1:0 благодарение на гол на Кирил Десподов.

Мироши подписа с Гьозтепе за 4 сезона. 26-годишният халф е носил фланелката на националния отбор на Танзания 22 пъти.

Веднага след това беше обявен трансферът на 24-годишния норвежец Ласе Берг Йонсен, който идва от шведския гранд Малмьо. Високият 179 см централен халф започва кариерата си във Викинг Ставангер в родината си, след което преминава през още два местни тима във втора лига, за да се озове изненадващо в елитния датски Рандерс. Той стартира много ударно сезона, след като още в първия мач от квалификациите в Шампионската лига вкара два гола. Малмьо отнесе с лекота Клаксвикар (Фарьорските острови), а Берг Йонсен вкара за 1:0 и 3:0, все през първото полувреме.

Новатус Мироши и Ласе Берг Йонсен са нови попълнения под номер 10 и 11 в лятната селекция на Стоилов, като от тях петима са легионери. В тази бройка влиза и халфът от Славия Исак Соле.

Гьозтепе се завърна от лагера в Словения, където изигра четири приятелски срещи. "Жълто-червените" отстъпиха с 1:3 на английския Чарлтън, след което завършиха наравно с унгарския МОЛ Види (Фехервар) 2:2 при изоставане 0:2. Единствената им победа е в третата среща с английския Лутън Таун – 3:2, а лагерът на Гьозтепе приключи с поражение 1:2 от хърватския НК Истра Пула.

В оставащите две седмици до началото на първенството отборът на Гьозтепе ще тренира на своята база, а началото на първенството за тях е на 10 август с гостуване на Анталияспор. Култов обаче ще е вторият кръг на 17 август, когато хората на Мъри приемат Фенербахче на Жозе Моуриньо.