0

И талианският футболен треньор Давиде Никола, който бе освободен от поста старши треньор на Салернитана преди два дни, обяви, че се завръща в клуба.

"Вчера президентът на клуба ми се обади и ми обясни причините за решението. Помолих го да преосмисли моето уволнение. Той се съгласи и сега ще спечеля отново доверието на ръководството с цялата сила и страст, които имам. Връщам се, за да започнем отново тази история заедно", написа Никола в социалните мрежи.

авиде Никола бе освободен от Салернитана ден след загубата от Аталанта с 2:8 в мача от 18-ия кръг на италианското първенство в неделя. Специалистът води тима от февруари 2022 г.

Салернитана има 18 точки в 18 мача и е 16-и в класирането на Серия А, припомня БТА.

Така Салернитана продължава пак с Давиде Никола на пейката. 49-годишният треньор проведе разговор с президента Данило Йерволино, за когото намирането на нов наставник се оказа по-трудно от очакваното (според медиите са отказали Д'Аверса, Якини и Ди Франческо). 

Освен чудодейното спасение от миналия сезон, Никола все още се радва на уважението на съблекалнята и е уверен, че може да сплоти отново групата и да постигне целите за сезона.

"Помолих президента с цялата си душа да преразгледа решението си за уволнение, знаейки, че докосвам струните на човешка душа, която има дълбока чувствителност, разбира и силно желае да изгради различен вид футбол. Защото обичам Салерно и сляпо вярвам в този проект. [...] това е демонстрацията, че новият футбол е футбол на страст и сърце и поради тази причина ИСКАМ да се отплатя на доверието ви с цялата си сила и с цялата си страст.

Със спортното ръководство, начело с Морган Де Санктис, на когото благодаря за посредничеството, без което тази операция не би била възможна.

Сега нека започнем отново заедно, ВСИЧКИ, и да разкажем още една изключителна футболна история, връщайки на феновете на граната същата страст и същото чувство за принадлежност, което ни показва безусловно. Това е Салерно, това е Салернитана: много повече от футболен отбор“, бе емоционалното съобщение на Никола, отбелязващо завръщането му на пейката.