0

И лиан Илиев – младши със сигурност е един от най-обещаващите български футболисти. От големите ни таланти в последните години той стана първият, който започна да се реализира все по-успешно и в чужбина, след като през миналия сезон ликува с титлата в Кипър. Атакуващият халф става все по-важна част от състава Аполон Лимасол, където и новият треньор Давид Катала вижда неговият потенциал и го пусна титуляр в дербито с АПОЕЛ Никозия. След контузията, която го извади от игра за малко по-дълго от очакваното, той за пръв път остана на терена 60 минути, след като преди това влезе в 57-ата в гостуването на Олимпиакос (Никозия). Пред вестник „Мач Телеграф“ 23-годишният играч разказва за живота си на Острова на Афродита, за амбициите си и за отношенията с най-близките си хора.

- Илияне, очевидно вече си възстановен и трябва да очакваме по-често да те виждаме в състава на Аполон. Как оценяваш състоянието и формата, в която се намираш?

- Вече се чувствам добре. Не беше лесно през тези месеци. Очакваше се възстановяването ми да мине по-бързо, но не може да се предвиди със стопроцентова точност при тези травми. Хубаво е, че вече играх в два мача и треньорът иска постепенно да вляза в ритъма на съотборниците си. Не е добре, че не можахме да спечелим. В последния двубой загубихме след дузпа в добавеното време и е доста болезнено.

- Имаше ли я дузпата?!

- Вероятно да, щом съдията я е отсъдил, но в крайна сметка такова дерби не е хубаво да бъде решавано по този начин.

- Ти самият доволен си от представянето си?

- Мисля, че играх добре, но в крайна сметка оценката я дава треньорът. Старая се да изпълнявам изискванията и работя сериозно.

Цялото интервю с Илиан Илиев - младши четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"