0

С елекционерът на България Илиан Илиев беше доволен от победата с 1:0 над Танзания в първия мач между двата отбора. В двубоя от  турнира FIFA Series нашите прекъснаха серия от 11 поредни мача без успех, в която пет пъти завършиха наравно и шест пъти претърпяха поражение.

"Във футбола е важен резултатът. След като поведохме, отборът на Танзания показа, че може да играе футбол. Важно е, че след година и повече победихме. Срещу отбор, който знаехме, че може да ни създаде проблеми и беше наистина труден опонент", започна Илиев.

Гол на Кирил Десподов от фаул носи първа победа на България от 11 мача (ГАЛЕРИЯ)
България Танзания България Танзания България Танзания
90

Танзанийски журналист го попита как е видял техния състав, след като двете страни за първи път в исторически план излизат една срещу друга. 

"Да, първи мач между нашите страни. Дано да се срещнем някой път на Световно първенство. 
Наистина създадоха опасни възможности пред нашата врата. И аз знам, че могат да играят добър футбол, защото съм работил в Африка. Ако ги оставиш да играят, ще ти създадат проблеми".

"При нас, независимо от представянето, трябваше да победим. Много важно беше, за да се отърсим от тази лоша серия, която ни тормозеше толкова време. 

Това, което очаквахме да се случи на терена, се случи. Когато на африканците им дадеш самочувствие, те имат качества и ги показват.

Знаете колко важен беше този мач, защото тежеше тази серия в психологически план. 

Надявам се да се отърсим и да започнем да държим топката и да играем по-добър футбол. 

Да махнем това напрежение и да изградим стил на игра. Залогът в мача може би малко ни скова, но съм доволен от желанието".

Последва питане дали отборът се е представил по-добре в мачовете с Унгария и Сърбия през ноември, когато постигна равенства в двете срещи 2:2. 

"И в предните два мача имаше колебания, но аз съм имал много такива мачове. Аз предпочитам в този цикъл да градим самочувствие с резултати. 

Има такива мачове като днешния, в който приоритетите са други. Надявам се в следващия мач да покажем по-добро лице".

На въпрос дали ще има промени в стартовия състав за срещата в понеделник срещу азерите, той каза: "Ще видим в другия мач дали ще влязат нови хора, които са по-свежи. Ще видим първо как са тези, които играха. И след това ще преценяваме какъв състав да извадим".

Източник: БТА