0

Вердер (Бремен) прекъсна серията от три поредни поражения и се наложи с 1:0 над Херта в първата среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. Българският национал Илия Груев-младши игра 83 минути за победителите и се представи на добро ниво. В края на срещата той беше заменен от Феликс Агу.

Иначе завърналият се в елита отбор от Бремен започна сезона много силно, наложи се над Борусия (Дортмунд) и дори Никлас Фюлкруг – никога не забелязан от националните треньори, се превърна в кандидат за място на Световното първенство в Катар. Но последните им три мача бяха две поражения в първенството и отпадане от Падерборн за Купата на Германия.

Мичел Вайзер пропусна невероятна възможност да открие резултата в 80-ата минута и веднага след това беше заменен. Победата дойде в 85-ата, когато въпросният Фюлкруг се разписа с параболичен удар с глава след центриране на Антони Юнг.

С този гол е 9-и за Фюлкруг от началото на първенството и той води в класирането при голмайсторите, докато Вердер се изкачи на 6-а позиция.