0

Илия Груев и Лийдс имат уникалния шанс да приключат мъките на Маурисио Почетино в Челси, пишат медиите на Острова. Двата отбора излизат един срещу друг на „Стамфорд Бридж“ тази вечер от 21:30 часа в мач от петия кръг на ФА Къп. Този турнир остана единственият шанс на „сините“ да се класират за европейските клубни турнири, освен ако не направят някаква невероятна серия от победи във Висшата лига. Като се има предвид колебливата форма на отбора, това е малко вероятно.

След загубения драматично финал за Купата на лигата от Ливърпул Челси трябва да спечели ФА Къп, ако иска да играе в Европа през следващия сезон. Твърди се, че това е основното изискване на ръководството, за да остави на поста Маурисио Почетино. Аржентинецът пое поста през миналото лято, но засега не успява да остави своя отпечатък върху младия тим, с който разполага. Доскоро на „Стамфорд Бридж“ не обмисляха треньорска рокада, но сега този въпрос стои на дневен ред заради начина, по който бе загубен финалът на „Уембли“.

„Футболистите са изморени физически и психологически. Разочарованието у тях е голямо, но трябва да гледаме напред. Предстои мач с Лийдс за ФА Къп, който е важен турнир за нас. Целта пред нас е да печелим всеки следващ мач. Не се чувствам застрашен за поста си, защото имам подкрепата на собствениците. Засега не може да каже, че проектът ни е успешен, но решението за моето бъдеще не зависи от мен. Аз съм тук имам договор и докато не ми кажат нещо различно, нямам намерение да си тръгвам“, обяви Почетино.

В същото време стана ясно, че Челси най-вероятно ще трябва да продаде футболисти на стойност над 100 милиона паунда през лятото, за да избегне нарушения на финансовите правила във Висшата лига. Изглежда „сините“ не могат вече да продължат с безразсъдната си трансферна политика.