0

С лед загубата от Лудогорец Жозе Моуриньо много скоро може да усети гнева на феновете на Рома, които само допреди седмица го боготворяха.

Прогнозата е на специалиста по италиански футбол в „Дейли мейл“ Алвизе Каняцо. „Рим е град, който не прощава грешките. Има рай и ад, ден и нощ, слънце и луна. Люшкането между емоциите е историческа характеристика на град, познал поезията на много автори, а също и плама на Нерон. Жозе Моуриньо си има своите странности. Той може да бъде арогантен, самонадеян, но също така има дарбата да бъде страхотен характер и комуникатор“, пише журналистът.

Каняцо подчертава, че съдбата на Специалния може скоро да се преобърне, а графитите из Рим, посветени на него, много бързо ще бъдат заличени. „Рискува всичко това да се случи след ужасяващите няколко дни, в които първо падна с 0:4 от Удинезе, а след това и с 1:2 от Лудогорец в Лига Европа. Моуриньо добре знае, че италианските фенове, и по-специално тези на Рома, бързо променят нагласите си. Знае също така, че настроенията им могат да сринат неговата империя“, пише още „Дейли мейл“.

Споменава се още, че ако играеше в Серия А, Лудогорец най-вероятно щеше да се бори за оцеляване. „Именно това повдига още по-големи въпроси накъде ще поеме Рома в следващите седмици. В изказването си след мача Жозе се придържаше към стария си навик да се защитава. Може би и точно това е основният проблем – отричането на всяка слабост, за да не се срине моралът в отбора“, продължава анализът на Каняцо, който следи изкъсо представянето на италианските отбори.