0

И нтер е пред разпрадане! Времето пред собственика на "нерадзурите" Стивън Жан изтича, за да се споразумее за нов заем, за да изплати 395 милиона евро на Oaktree до понеделник. По този начин настоящият собственик на „нерадзурите“ рискува да загуби шампиона на Италия още в понеделник. Лошата новина за Интер е, че Oaktree не желае клуба, като се очаква той да бъде продаден на друг инвеститор, а през това време докато се търси купувач, от финансовият фонд нямат никакво намерение да отделят средства за издръжката на клуба.

При сключването на сделката за рефинансиране за 275 милиона евро през 2021 г., тя беше обезпечена срещу дяла на Suning в Интер, но тази сума плюс 12 процента лихва увеличи общата цифра до 395 милиона евро, а датата на падежа е 20 май. Семейство Жанг беше близо до споразумение за нов заем с американския облигационен гигант Pimco при още по-висок лихвен процент, според „Financial Times“, но тези преговори се проточиха и сега наистина отиват към провал.3

Стивън Жан тегли нов заем, за да остане собственик на Интер Ако Suning не може да изплати пълните 395 милиона евро до понеделник или договори различни условия, тогава Oaktree ще може ефективно да си върне Интер като актив за покриване на неплатения заем.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX