0

И нтер удари 1:0 Барселона в Милано, с което остави испанския клуб пред второ поредно отпадане от Шампионската лига още след груповата фаза.

Попадението на Хакан Чалханоглу в добавеното време на първото полувреме остави каталунците с 3 „тройки“: 3 точки от 3 мача и 3-то място в група С. Лидерът Байерн е с пълен актив от 9 точки, „нерадзурите“ са втори с 6 преди гостуването на „Камп Ноу“ в следващия кръг, последен без точка е чешкият Виктория. 

И докато Барса бе „заспала“ през първото полувреме, след почивката системата VAR се изпречи пред напора на играчите на Шави Ернандес към изравняването.

Гостите смятаха, че са спасили точка, когато Педри отбеляза през второто полувреме, но това беше отхвърлено от VAR след игра с ръка на Ансу Фати. Всъщност вратарят на Интер Онана отклони от упор топката към пръстите на вдигнатата дясна ръка на Фати. Отменянето на гола от VAR предизвика гнева на треньора на Барса Шави, което му донесе жълт картон. 

По-късно нов инцидент с ВАР и с Фати пак бе разрешен в полза на Интер, въпреки, че Дензъл Дъмфрис изглежда отклони с китката си центриране в пеналта точно пред играча на Барса.
На всичко отгоре „Сан Сиро“ отново се оказа прокълнат за голаджията на каталунците Левандовски, който в седми мач тук остана на сухо.