0

И нтер, който е лидер в италианската Серия А, постигна категорична победа над Монца с 5:1 като гост в мач от 20-ия кръг на първенството. "Нерадзурите" имаха нужда от само четвърт час в началото на срещата, за да си осигурят успеха, като голове вкараха Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес.

Чалханоглу и Мартинес вкараха по едно попадение и след почивката, като аржентинският нападател отбеляза от дузпа своя 18-и гол за сезона и е едноличен водач в класирането на голмайсторите. Френският национал Маркюс Тюрам, който даде асистенция за третото попадение с пета, реализира последния гол за Интер в 88-ата минута. Матео Песина вкара почетното попадение за Монца, а през първата част друг негов гол не бе зачетен заради положение на засада.

"Работихме добре след трудната победа над Верона (2:1). Беше важно да спечелим срещу качествен отбор", каза Чалханоглу след успеха. В 16-ата си победа за сезона Интер вече има 5 точки аванс на върха пред първия си преследвач Ювентус, който във вторник ще играе срещу Сасуоло.

Отборът на Симоне Индзаги заминава за Саудитска Арабия, където ще се бори за Суперкупата на Италия срещу отборите на Наполи, Лацио и Фиорентина в периода 18-22 януари. Тимът от Милано ще гостува на Фиорентина в труден мач в Серия А след две седмици.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX