0

Б ългарският национал Йоан Стоянов все още не може да се прибере от Израел.

Халфът на Апоел (Беер Шева) трябваше вече да е с останалите играчи от представителния тим, но заради военния конфликт по границата с Газа той не може да напусне страната. Стоянов се намира в дома си в Тел Авив, като при него е и майка му.

„Добре съм. В момента няма самолети. Имаше много полиция. Те ни прибраха тук, в Тел Авив. Има ракети, но тук е по-добре“, заяви Стоянов пред БНТ.

Роденият в Пловдив играч има двойно гражданство, като от дълги години живее в Израел. Той признава, че никой не го е викал да се присъедини в армията. От Българския футболен съюз правят всичко възможно да му помогнат да се прибере у нас.

„Питат за мен. Опитват да задвижат нещата и правят всичко, за да дойда в България. Аз отивам в България само заради националния отбор. След това се прибирам. Аз не бягам от Израел“, добави Стоянов.

Засега не е ясно кога 22-годишният десен халф бек ще може да се прибере в България. Ако излезе от сметките на Кръстаич, той ще се превърне в четвъртия играч, който е аут от състава за европейската квалификация с Литва и контролата с Албания. По-рано защитникът на Катандзаро Димо Кръстев отпадна заради вирус, а халфовете на Лудогорец Иван Йорданов и Доминик Янков са с контузии. До момента Кръстаич е извикал допълнително дефанзивния халф на Локомотив (Пд) Христо Иванов и офанзивния халф на Арда Станислав Иванов.