0

И сус е спасил ЦСКА в Дъблин, написа The Irish Times в коментара си за мача на „червените“ с ирландския Сейнт Патрикс, спечелен от българския тим с 2:0.

В случая обаче не става дума за Божия намеса, а за заигравка с пълното име на първия голмайстор за „армейците“ Маурисио Гарсес.

Бразилецът се казва Маурисио Гарсес де Жезус (б.р. - на латиница Mauricio Garces de Jesus) и ирландците използват съвпадението в изписването на имената на острието на ЦСКА и на Исус на английски език.

The Herald пък отбелязва, че домакините са били близо до успеха, докато Sport смята, че Сейнт Патрикс е пропуснал шансовете си да прати мача в продължение, а също така описва дузпата за българския гранд като "спорна".

Наставникът на Сейнт Патрикс Тим Кланси дори стигна по-далеч като обвини съдията, че е подкрепял ЦСКА, тъй като е отбор с повече успехи.

"Видяхме ситуацията с дузпата на видео и първо топката се удря в ръката на техен играч, а чак след това и в тази на наш. Съдията обаче много бързо наду свирката и направи решение в полза на по-големия отбор.

Исках да говоря с тях, но не ми позволиха. В много ситуации съдията даваше нарушения само защото наши играчи бяха близо до техните. И в двата мача играхме равностойно.

Не сме наивници, за да мислим, че сме по-добър отбор, но играхме добре и нямахме късмет",смята Кланси.