0

И спания е олимпийски шампион по футбол! Това стана факт след победа над домакина Франция – 5:3 след продължения! 

На препълнения „Парк де Пренс“ Мило изведе „петлите“ напред в 11-ата минута. Само 17 минути по-късно обаче обратът вече бе факт. Първо Фермин получи пас от Баена и с коварен удар изравни, а след това той се възползва от лоша намеса на Баде и вратаря Ресте и нямаше как да сбърка. 

3:1 направи Алекс Баена с невероятно изпълнение на пряк свободен удар. При гола легендата Арсен Венгер, който гледаше мача в компанията на Дидие Дешан, се хвана за главата.

Любопитно е, че Фермин и Баена бяха част от състава на Испания, който спечели титлата на Евро 2024. В края на мача Аклиуш намали, като драмата тепърва предстоеше. 

В 90-ата минута домакините получиха дузпа след намеса на ВАР. Тя бе безкомпромисно реализирана от Матета – 3:3, което прати мача в продължения. 

В 100-ата минута Испания поведе отново. След асистенция на Серхио Гомес резервата Серхио Камейо елегантно прехвърли вратаря на домакините – 4:3 за „Ла Роха“. Камейо направи и 5:3 в 120-ата минута след асистенция на вратаря Арнау Тенас, който хвърли топката с ръка над 50 метра.

Испания печели втора олимпийска титла по футбол след домашната през 1992 г. 

Сълзите остават за великия Тиери Анери, който в селекционер на олимпийския тим на Франция, както и на отбора до 21 г. на „петлите“. Всички в страната домакин имаха огромни очаквания към своя тим, но той ще се задоволи със сребърните медали.