0

Ф енербахче официално представи Жозе Моуриньо като нов треньор на отбора. Португалецът бе въведен от президента на "фенерите" Али Коч, който се похвали, че е довел в клуба един от петимата най-добри треньори в историята на футбола. След това Специалния говори пред феновете на "жълтите канарчета", които бяха изпълнили до краен предел клубния стадион. 

Привържениците приеха Моуриньо като божество, а той видимо изпитваше удоволствие от техния ентусиазъм. Доказателство за мащаба на това огромно събитие за турския футбол е и факта, че повече от 250 000 души гледаха на живо представянето на Моу в YouTube. В това число не влизат тези, които са наблюдавали събитието по телевизията.

"Благодаря за тази любов към мен. Обикновено един треньор вижда тази любов след победа, но аз вече я почувствах. Това е огромна отговорност. Аз вече принадлежа на вашето семейство. Тази фланелка сега става част от кожата и костите ми. Футболът е страст и няма по-добро място, на което да усетиш това, от тук. От сега нататък вашите мечти стават мои мечти", заяви Моуриньо пред фанатизираните привърженици.

След речта си Моуриньо отиде на трибуните, направи си селфи с привържениците и раздаде голям брой автографи. Неговата цел е да направи Фенербахче шампион за първи път от сезон 2013/14. Договорът на Португалецът, който днес пристигна в Истанбул, е за две години.