0

О тборът на РБ Лайпциг е първият полуфиналист в турнира Лига Европа. Германският клуб си осигури историческо първо класиране в топ 4 на втория по сила европейски клубен турнир след победа с 2:0 над италианския Аталанта като гост. По този начин "биковете" елиминираха съперника си на четвъртфиналите с общ резултат 3:1.

В герой за Лайпциг се превърна нападателят Кристофър Нкунку, който вкара и двете попадения. 

Французинът откри головата си сметка в 18-ата минута, когато Конрад Лаймер го намери на чиста позиция и той не сбърка от близка дистанция.

Пет минути преди почивката Лаймер сам можеше да вкара втори гол, но ударът му премина покрай вратата на Хуан Мусо. 

В началото на втората част играчите на Аталанта имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на играч на РБ Лайпциг, но съдията Матеу Лаос реши да не посочва бялата точка, след като изгледа и повторенията на ВАР.

Домакините бяха по-активният отбор, но така и не успяваха да отворят защитата на германския си съперник. За сметка на това гостите чакаха шансовете си на контраатака и в 86-ата минута при поредната такава Мусо повали в наказателното поле Нкунку. Лаос отсъди дузпа, която звездата на гостите превърна във втори гол за крайното 2:0.

На полуфиналите РБ Лайпциг ще играе с победителя от двойката между шотландския Рейнджърс и португалския Брага.

В момента се играят и останалите три двубоя:
Барселона (Испания) - Айнтрахт Франкфурт (Германия) - (1:1)
Олимпик Лион (Франция) - Уест Хям (Англия) - (1:1)
Рейнджърс (Шотландия) - Брага (Португалия) - (0:1)