0

О лимпиакос написа златна страница в своята история след изключителна драма в големия финал на Лигата на конференциите. Гръцкият колос излъга 1:0 Фиорентина на стадиона в Атина след продължения и спечели първи европейски трофей в своята богата история! Големият герой за Олимпиакос бе мароканецът Аюб Ел Кааби, който се разписа в 116-ата минута с глава.

Попадението бе разглеждане над 3 минути заради засада, но в крайна сметка бе признато! Сълзите пък остават за Фиорентина. Преди година италианците паднаха с 1:2 от Уест Хем във финала в Прага за тази купа с гол в края. Сега кошмарът им се повтори!

Треньорът на Олимпиакос Хосе Луис Мендилибар, който направи мач номер 1000 като треньор, заслужи трофей от европейската сцена за втора поредна година. През миналия сезон той вдига Лига Европа със Севиля!

Фиорентина прати топката във вратата на Олимпиакос още в деветата минута, когато след заучено положение при изпълнение на корнер, Кристиано Бираги центрира към Никола Миленкович, който с удар ниско по тревата реализира. След проверка на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено заради засада на бранителя на "виолетовите". През останалата част от първото полувреме и двата тима пропуснаха по няколко положения!

По време на полувремето имаше напрежение в сектора на Фиорентина след провокация от страна на привържениците на Олимпиакос, като се наложи част от футболистите на "ла виола" да се доближат до сектора, за да успокоят страстите. 

През втората част двата тима отново бяха предпазливи. Но Олимпиакос пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 80-ата минута, когато след центриране от статично положение в наказателното поле на Фиорентина Висенте Ибора се извиси и стреля с глава, но топката премина на милиметри от десния страничен стълб на вратата, пазена от Пиетро Терачано.

Така се стигна до продълженията, в които Олимпиакос стигна до гола на Ел Кааби в 116-ата минута. Сантиаго Хесе получи топката по лявото крило на нападението на "червено-белите", след което си проправи място, за да центрира коварно топката, която тупна точно пред Лука Раниери. Аюб Ел Кааби изпревари бранителя на Фиорентина и плонжира, за да отправи удар с глава, с който изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове на Пиетро Терачано да отрази.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX