0

О тборите на Рома, Байер Леверкузен, Аталанта и Олимпик Марсилия се класираха за полуфиналите във футболния турнир Лига Европа. 

Възможен е чисто италиански финал, тъй като двата участника от Серия А – Рома и Аталанта, се разминаха на полуфиналите. „Вълците“ играят с Байер, а тимът от Бергамо среща Олимпик Марсилия.

С 10 души Рома победи Милан с 2:1 като домакин в реванша от четвъртфиналите и с 1:0 в първия мач „вълците“ на Де Роси с общо 3:1 заслужиха полуфинал срещу новия шампион на Германия Байер Леверкузен.

Финалистът в надпреварата от миналия сезон Рома поведе с 1:0 с попадение на Джанлука Манчини в 12-ата минута, който се разписа от близко разстояние, а в 22-ата Пауло Дибала увеличи аванса на Рома на 2:0. 

В 31-ата мин. Обаче десният бек на „вълците“ Челик получи червен картон и остави своите с човек по-малко.

Усилията на Милан стигнаха само до почетен гол на Матео Габия в 85-ата мин. 

Друг италиански тим Аталанта загуби с 0:1 от Ливърпул като домакин в реванша (гол на Салах от дузпа в 7-ата мин.), но заради сензационната победа с 3:0 в първия мач продължи напред с общо 3:1. 

На полуфиналите Аталанта ще играе срещу Олимпик Марсилия, която елиминира Бенфика 4:2 с дузпи след 1:0 в игровото време и общо 2:2 от двата мача.

Германският шампион Байер Леверкузен влезе в топ 4 на турнира Лига Европа след равенство 1:1 като гост в реванша срещу английския Уест Хем, шампион от Лигата на конференциите от миналия сезон. 

Байер победи с 2:0 в първата среща и триумфира с общото 3:1 в двубоя. Така тимът от Леверкузен удължи изключителната си серия без поражение от началото на сезона на 44 мача.

Антонио се разписа за 1:0 в полза на английския тим в 13-ата минута, възползвайки се от центриране на Джаръд Боуен. 

Фримпонг все пак се разписа в 89-ата минута, реализирайки изравнителното попадение за 1:1 в срещата.

Източник: БТА