0

С лед новата афера на Ювентус относно "финансови и трансферни злоупотреби в корона пандемията" италианският политик Алесандро ди Батиста поиска да бъдат отнети всички титли на „бианконерите“, които през последните 15-16 години са замесени в множество афери.

Ювентус пострада през 2006 г. по аферата "Калчополи", след което беше отстранен по административен път от Серия А, а сега отново е хванат в присвояване и схеми за неплащане на данъци, но и за нарушаване на финансовия феърплей при трансфери, след което, ако прокуратурата докаже вината на клуба, "Старата госпожа" ще бъде изпратена отново в Серия Б.

„За пореден път световният колос е замесен в скандал, а главните лица на клуба няма да влязат в затвора. Дори когато имаше скандал с подслушване, като случая с Луис Суарес (за категоричното даване на италиански паспорт). Първо имахме "Калчополи" (аферата с уредените мачове), след това беше аферата със сдружаването на ултрасите на клуба с италианския ъндърграунд. Сега афера с финансите... Пак ли Ювентус ще остане ненаказан? Една година в Серия Б, но всички титли трябва да му бъдат отнети. Италия има нужда от чистота и законност!", каза Ди Батиста.