0

Манчестър Сити потвърди привличането на защитника Мануел Аканджи от Борусия Дортмунд, а съседите от Манчестър Юнайтед представиха най-скъпата си лятна придобивка – бразилското крило от Аякс Антони.

27-годишният швейцарски Аканджи национал подписа петгодишен договор с английския шампион до лятото на 2027 година.

Според информации в британската преса Сити ще плати 15 милиона паунда за Аканджи, който пристига в Манчестър след 158 мача за Дортмунд във всички турнири през последните пет сезона. Роденият в Швейцария бранител е с нигерийски произход.

„Радвам се да съм тук и нямам търпение да започна. Сити е един от най-добрите отбори в Европа през последните няколко сезона. Играят вълнуващ футбол и се състезават за трофеи всяка година, така че идването ми тук е перфектната следваща стъпка в моята кариера", каза Аканджи пред официалния сайт на клуба.

Манчестър Юнайтед представи най-скъпата си лятна покупка Антони. Бразилският флангови футболист пристига на "Олд Трафорд" от Аякс в сделка на стойност общо 100 милиона евро, а цената възмути дори треньора на досегашния му клуб (според експертите цената на Антони в момента е не повече от 35 млн. Евро).

22-годишният нападател сложи подписа си под договор до 2027 година с опция за удължаването му с още един сезон.

"Това е невероятен момент в моята кариера. Присъединявам се към един от най-знаковите клубове в света. Благодарен съм на всичко, които вярваха в мен, особено на моето семейство, треньорите и съотборниците ми, защото без тях нямаше да бъда тук", каза пред сайта на Манчестър Юнайтед новото попълнение.

Антони добре познава мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. Двамата работиха заедно в Аякс от 2020 година насам.

"Да играя под наставленията на Ерик тен Хаг в Аякс бе перфектно за мен и моето развитие. Неговият футбол и треньорските му методи вадят най-доброто от мен. 

Развълнуван съм от това, което той ми каза за неговите планове и амбиции в Манчестър. Времето ми в Аякс беше фантастично и винаги ще помня вярата, която те имаха в мен. Но сега е време за ново предизвикателство. Нямам търпение да се присъединя към новите ми съотборници и да изиграя роля във връщането на успехите в Манчестър Юнайтед", каза още бразилецът.

С националния отбор на родината си Антони спечели олимпийската титла миналото лято. За Аякс юношата на Сао Пауло има 25 гола в 82 мача.