0

С ъдбата на Ерик тен Хаг ще бъде решена във вторник, когато ръководството на Манчестър Юнайтед се събере на специална среща, а фаворит за наследник на нидерландеца се смята, че е германецът Томас Тухел, пише The Mirror.

Работата на Тен Хаг е сериозно застрашена, след като „червените дяволи“ направиха най-лошия си старт на сезона във Висшата лига от повече от половин век, като имат едва осем точки от седем мача и заемат незавидната 14-а позиция в класирането. Съсобственикът на Юнайтед сър Джим Ратклиф, дясната му ръка сър Дейв Брейлсфорд, изпълнителният директор Омар Берада, спортният директор Дан Ашуърт и техническият директор Джейсън Уилкокс ще се срещнат по-късно днес, за да решат дали Тен Хаг да остане или да бъде освободен.

Ако Тен Хаг бъде уволнен, фаворит да го наследи се смята, че е Томас Тухел, който преговаряше с „червените дяволи“ и през лятото, но двете страни не успяха да постигнат споразумение. Именно заради това ръководството на Юнайтед реши да поднови договора на Тен Хаг.

Бившият наставник на Челси и Байерн Мюнхен Тухел е без работа, след като в края на миналия сезон напусна баварците, но сега е отворен да поеме тима от „Олд Трафорд“, въпреки провалените преговори през лятото.

Юнайтед пропусна да се класира за Шампионската лига миналия сезон и, ако го направи отново, то това ще се случи за първи път на отбора в ерата на Висшата лига. Неуспехът би струвал на клуба около 50 милиона паунда, изчислиха на Острова.

Юнайтед спечели само два от седемте си мача във Висшата лига този сезон и не успя да отбележи гол в последните си три двубоя в първенството. Футболистите на Тен Хаг са отбелязали общо само пет гола в Лигата през този сезон, като само Саутхемптън е има по-малко в първенството. „Червените дяволи“ започнаха слабо и кампанията си в Лига Европа, където завършиха наравно с Твенте и Порто, което ги оставя на 21-во място в таблицата, като само първите 24 се класират за фазата на елиминациите.