0

М анчестър Юнайтед си отбеляза два автогола и загуби Лисандро Мартинес заради сериозна контузия в последните шест минути срещу Севиля на „Олд Трафорд“ за 2:2 в Лига Европа.

Юнайтед изглеждаше, че върви към  четвъртфинална победа в първия мач благодарение на бърза двойка голове на Марсел Забицер през първото полувреме – в 14-ата и 21-ата мин.

Въпреки това, след като Антони удари гредата, Севиля се върна в играта и причини кошмарен финал на мача за хората на Ерик тен Хаг.

Първо в 84-ата мин. Тирел Маласия отклони топката покрай Давид де Хеа, след като бившият играч на Манчестър Сити Хесус Навас центрира ниско от аутлинията.

А 3 мин. В добавеното време Юсеф Ен-Несири стреля с глава неточно, но топката нацели каръка Хари Магуайър, за да препарира безпомощния Де Хеа за крайното 2:2.

Резултатът е достатъчно лош, тъй като оставя Юнайтед изправен пред битка за осигуряване на полуфиналното място, което изглеждаше на практика гарантирано.

Загубата на Мартинес обаче е голяма грижа, особено след като Рафаел Варан трябваше да бъде заменен на полувремето.

Мартинес трябваше да бъде изнесен от терена от своите аржентински сънародници от Севиля Гонсало Монтиел и Маркос Акуна, а след това пренесен на носилка, като по-рано заби болезнено крак в тревата без да има противник близо до него.

След като прецени да не сменя Рашфорд, когато Юнайтед водеше с 2 гола разлика срещу Евертън през уикенда, за да види голмайстора си контузен, не бе изненада, че Тен Хаг този път реши да извади ключовия си играч Бруно Фернандеш, плюс Санчо и Марсиал след 60 мин. игра срещу Севиля.

По това време отборът имаше убедителен аванс с головете на Забицер, паднали след чудесни пасове на Фернандеш и Марсиал, още повече, че португалецът вече бе изгорял за реванша с втори жълт картон.

Подобна предпазливост изглеждаше благоразумна, особено преди предстояща тежка серия мачове на отбора на Тен Хаг, но тя позволи на Севиля да набере инерция, вратата на Юнайтед бе обсадена и накрая авансът на домакините изчезна и постави под въпрос класирането им на полуфинала.