0

М ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че заради безупречното физическо състояние на Мохамед Салах проблемът от мача на националния тим на Египет срещу Гана на Купата на африканските нации е бил „шок“.

За шест сезона и половина от пристигането си на „Анфийлд“ 31-годишният футболист е пропуснал само десет двубоя от Висшата лига, като един бе заради коронавирус и един заради сътресение.

Гледката на принудителното напускаkе на терена от страна на Салах в края на първото полувреме при равенството 2:2 между Египет и Гана предизвика тревога в клубния му тим Ливърпул.

„Това бе истински шок. Той е почувствал болка, а знаем колко рядко той се нуждае от принудителна смята, така че определено има нещо“, коментира Юрген Клоп.

„В момента нямам повече информация. Говорих с Мохамед Салах снощи. Правят се допълнителни изследвания и тогава ще знаем повече“, добави германският специалист.

Юрген Клоп каза още, че очаква допълнителни подробности преди Ливърпул да реши дали да изпрати медицински екип в Кот д'Ивоар.
„Все още е доста рано. Ще видим. Зависи от диагнозата и плановете на Египет“, обясни Клоп.

Източник: БТА