0

И талианският Ювентус проявява сериозен интерес към аржентинския национал Алексис Мак Алистър, съобщава вестник Gazzetta dello Sport. Според информацията, 24-годишният футболист гледа с добро око на евентуален трансфер от английския Брайтън, по прякор "чайките", в посока Торино при "Старата госпожа".

Алексис Мак Алистър се представи впечатляващо за отбора на Аржентина по време на Световното първенство в Катар и привлече вниманието на редица европейски състави. Ювентус вече търси нови попълнения, подготвяйки се за раздяла с французина Адриен Рабио през лятото. Клубът планира и продажбата на американеца Уестън МакКени.

Решаваща за възможно преминаване в редиците на Ювентус на Мак Алистър ще бъде позицията на настоящия му тим Брайтън. Футболистът се оценява на около 42 милиона евро към момента, отбелязва БТА.

Неговата фамилия Макалистър показва шотландската нишка в рода му - по неговите думи предците му са емигрирали в Аржентина от Донабейт, Ирландия, но произхождат от Файф, Източна Шотландия.