0

Ю вентус се срина при гостуването си на Макаби Хайфа от групите на Шампионска лига. „Бианконерите“ загубиха с 0:2, като играха изключително разочароващо. Израелският тим достигна до успеха с две попадения на Омер Ацили.

Още преди този мач столът на Масимилиано Алегри сериозно се клатеше. Много е вероятно старши треньорът на Юве да остане без работа след поредицата слаби резултати.

В групата ситуацията за торинския гран става все по-сложна. Италианците са трети с 3 точки, колкото има и Макаби, и изостават на 4 от лидерите ПСЖ и Бенфика, които се изправят един срещу друг в късния двубой от група H тази вечер.

В група G Манчестър Сити не успя да надвие Копенхаген на "Паркен" в четвърти двубой от груповата фаза, завършвайки 0:0. Шампионът на Англия игра с 10 човека от 30-ата минута, след като Серхио Гомес бе изгонен с директен червен картон. 

Пеп Гуардиола реши да даде почивка на голмайстора си Ерлинг Холанд, който не се появи изобщо в игра, а "гражданите" започнаха с Джак Грийлиш, Хулиан Алварес и Рияд Марез в атака. 

След спечелената точка Манчестър Сити продължава да води в групата с 10. Борусия Дортмунд заема второто място с шест, а Копенхаген изпревари Севиля и вече е трети с 2.