0

Т иаго Мота ще бъде новият треньор на Ювентус, съобщават медиите в Италия.

Грандът от Торино вече е постигнал споразумение с 41-годишния специалист, който изведе Болоня до участие в Шампионската лига. Мота ще замени на поста при „бианконерите“ Масимилиано Алегри. Според информацията бразилецът с италиански паспорт се е договорил със Старата госпожа за договор за 2+1 години при заплата от 3,5 млн. евро на сезон. От своя страна Болоня вече търси заместник на Тиаго Мота. За поста се спрягат свободният Маурицио Сари, напускащият Фиорентина Винченцо Италиано, Рафаеле Паладино от Монца и Еузебио ди Франческо от Фрозиноне.

В същото време в Ювентус получиха добри новини преди днешния финал за Купата на Италия срещу Аталанта. Готови за игра са Данило, Алекс Сандро и Кенан Йълдъз, които се възстановиха от различни травми. Така твърдо извън състава на „бианконерите“ остава защитникът Матия ди Шилио, а също и наказаният Мануел Локатели.

„Това ще бъде съвсем различен мач от тези, които играхме през последните седмици. Очаквам много равностоен двубой, въпреки че срещу този отбор на Аталанта не може да си позволим и най-малката грешка“, заяви Алегри.