0

Старши треньорът на Университатя Крайова Ивайло Петев се изказа остро срещу съдийството в Румъния. Българинът е на мнение, че реферите в северната ни съседка са откраднали между 8 и 10 на неговия отбор. След победата с 2:1 над Волунтари Петев призова неподготвените съдии да бъдат пратени в трета или четвърта лига.

„Съдията с неговите отсъждания направи емоциите на мача. Искам да поздравя нашите играчи, да поздравя нашите привърженици. Мисля, че заслужихме победата. Изиграхме много стабилно първо полувреме. През второто полувреме не влязохме много концентрирани. Дузпата за 1:1 ни срина психически за дълго време. Но от статично положение победихме“, започна Петев.

„Ще го кажа отново – при нас проблемът е чисто психологически. Знам, че футболистите могат много повече и ще го покажем в следващите мачове. В момента не е лесно, защото загубихме много точки. За пореден път ще си позволя да говоря за арбитрите. Взеха ни 8-10 точки и това е факт, не знам защо се отнасят така с нашия отбор всеки мач. Не искам да влизам в подробности, да изброявам 5-6 ситуации само от мача с Волунтари“, добави той.

„Когато дойдох в Румъния казах, че в тази страна има много добри съдии. И е така. Но тези, които не са готови за мачове на високо ниво, трябва да отидат в трета или в четвърта лига“, заяви още Ивайло Петев.