0

С тарши треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев беше изключително щастлив от 5:1 над Астана в Разград.

С разгрома шампионите се реваншираха от поражението от първия мач с 1:2 и отиват в плейофния кръг. 

"Аз мисля, че нашият отбор изигра един добър мач. Влязохме изключително сериозно в мача, бяхме много агресивни. 

Имахме и добър контрол върху топката, което се оказа изключително голям проблем в предишния двубой. Имахме и възможност да отбележим първи гол, но изтървахме още три или четири през първото полувреме. 

Допуснахме да ни вкарат при първата и единствена атака към нашата врата, което е наша стара слабост. Не скъсихме дистанцията на фланга и така резултатът беше изравнен. 

Но коригирахме нещата на полувремето и мисля, че изиграхме едно от най-добрите втори полувремена от месец март насам, когато аз дойдох в Лудогорец. 

Много добро второ полувреме се получи, с голяма енергия, много комбинативност, отбелязахме четири гола и изтървахме още четири", заяви Петев.

"Аз казах на полувремето на отбора, че ние трябва да играем по същия начин, трябва обаче да бъдем и малко по-отговорни в защита. Когато има такива атаки срещу нас, при която получихме гол. За наше голямо щастие, в средата на терена предотвратихме доста техни атаки и когато имахме топката бързо сменяхме фронта на атаката. Имахме числено превъзходство във всяка една зона и най-логичното е да се стигне до тези четири гола".

На въпрос дали план минимум е изпълнен с влизането на отбора в групите на Лигата на Конференциите поне, Петев каза: "Горчилката в мене няма да отмине лесно от този мач с Олимпия, защото смятам този наш отбор заслужаваше повече да продължи след онези два мача. 

Но така се е случило, че отпаднахме. Сега трябва да продължим напред и да се развиваме и във всеки един мач да изглеждаме така, както изглеждахме днес.".

За срещата с Аякс и дали мачът в неделя с Черно море (Варна) ще бъде отлаган, Петев каза: "Мисля за мача в неделя срещу един изключително корав отбор. Първо да се подготвим за него, а след това ще мислим за Аякс. Да, Аякс е един европейски гранд, така че има време за него. Първо и най-важно е да се възстановим и да спечелим в неделя. 

Ще видим дали ще търсим отлагане на мача с Черно море, но най-вероятно ще се играе".

Източник: БТА