0

Т реньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе доволен от играта на своите и от победата над Аякс в мач реванш от плейофната фаза на Лига Европа. Наставникът отличи на няколко пъти класата на съперника, но подчерта, че успехът на тима му е напълно заслужен с оглед показаното на терена.

"Поздравявам играчите, всички изпълниха това, което имахме като план. Напълно заслужена победа. Имахме две чисти ситуации, в които можехме да отбележим още голове. Да победиш такъв гранд като Аякс на собствения им стадион и 50-60 хиляди да недоволстват, напълно сме заслужили този успех", заяви Петев.

"Жалкото е, че допуснахме преди седмица много лесни голове и дадохме много голяма преднина, но всичко е минало. Трябва да вадим поуките и да продължим да работим в положителна посока. Това не е малко – да победиш Аякс. Това е машина за футбол. Ще го оценим вероятно след време, но е напълно заслужена победа. На полувремето казах, че трябваше малко по-спокойно да разиграваме. Допускахме грешки без преса. На Руан му се натрупаха доста мачове. Бях убеден, че Тисера ще иска даде всичко от себе си, защото не е играл отдавна. Радвам се, че успяхме и да държим добро темпо през второто полувреме", коментира специалистът.

"Решението за Серджио е мое. С Десподов говорихме преди мача. Той каза, че не е на 100 процента. Знаете, че има писаници за него, ще видим какво ще се случи. Поставям тази победа на много челно место в моята кариера. Статистиката показва всичко. Щом тези играчи могат да победят Аякс, могат да победят всеки един отбор. Това е един шаблон, с който трябва да държим мотивация", завърши Ивайло Петев.