0

Т реньорът на шампиона Лудогорец Ивайло Петев говори пред журналисти пред мача-реванш от втория квалификационен кръг за Шампионска лига срещу Олимпия Любляна. Първият мач преди седмица в Разград завърши 1:1.

Петев призна, че се надява „орлите“ да решат елиминацията в редовното време в своя полза, но подчерта, че тимът му е готов дори за дузпи. Предводителят говори и за състоянието на контузените при разградчани и акцентира кои компоненти трябва да са на ниво, за да може Лудогорец да се справи със словенския първенец.

„Аз казах и след първия мач, не бяхме убедителни особено през първата част с Олимпия. Искам утре да имаме по-добра успеваемост и да играем като отбор. Да играем добър и прагматичен футбол, залогът е голям и ще трябва да направим всичко възможно да продължим“, каза Петев.

„Не е приятно с тези контузии, но това са обстоятелствата. И Тошко (бел. ред. - Неделев) отпадна сутринта, навярно и двама други, които са тук, ще отпаднат от групата. Трябва да се представим утре добре и да продължим. Основното нещо, което трябва да подобрим, е контролът върху топката. Головете правят разликата и трябва да бъдем по-ефикасни пред гола“, допълни още той.

„Липсва ни постоянство, виждам го и аз. Работим в тази насока. Това е нещо, което на мен не ми харесва. Надявам се във всеки един мач, който ни предстои да няма лъкатушене в нашето представяне. Основното е утре да изиграем добър мач и да продължим. И те искат да продължат. Не вярвам да покажат нещо различно от първия двубой. Всеки един мач е различен сам по себе си. Утре психически трябва да се настроим към това, което ни предстои. Лудогорец е играл не един мач с дори по-големи отбори. Трябва да бъдем умни, да знаем какво търсим през всички минути, без значение дали са 90 или 120. Ако това го направим, ще имаме успех. Готови сме и за дузпи, това е турнирна битка. Основното нещо за нас утре ще бъде сигурността, която ще имаме при владение на топката. Това е от основно значение и се надявам да бъде по-добре от предния мач“.

„Готови сме за дузпи и всичко друго в един мач. Аз не си пожелавам да стигнем до дузпи, а си пожелавам в 90-те минути да бъдем краен победител. И ние преди първия мач направихме добра победа, а после с Олимпия не беше толкова розово. Вътрешните мачове нямат общо с Европа“.

„И с Балкани имахме две лица в двата мача. Има какво да съпоставим. Надявам се, че утре ще сме си взели всички бележка и това, което не ни е донесло късмет в първия мач, то утре да е различно“, завърши Ивайло Петев пред журналистите в Любляна.