0

Т отнъм обяви на официалния си сайт, че е подписал договор с халфа Иван Перишич. 33-годишният хърватин е парафирал контракт за два сезона, до 2024 година.

Настоящият договор на Перишич с Интер е до края на юни 2022 г., така че той ще напусне отбора като свободен агент.

Халфът игра за италианците от август 2015 година. През сезон 2021/22 той участва в 48 мача, отбеляза 9 гола и даде 9 асистенции. Най-важните от тях паднаха само за 3 мин. И то в продължения – в 99—ата и 102-ата на финала за Купата на Италия срещу Ювентус. Именно двете попадения на Перишич донесоха крайната победа на „нерадзурите“ с 4:2.

В Инстаграм хърватинът се сбогува с тифозите: „Тръгвам си, за мен е чест, че бях част от този клуб. След 254 мача, 55 гола, 49 асистенции, 3 трофея и 18 934 минути, прекарани на терена с тази славна фланелка, моето приключение в Интер приключва тук. Дори ако всеки край бележи ново начало, важно е да погледна назад към изминалите години и да споделя с вас искрената си гордост за свършената работа и постигнатите цели. Това беше едно незабравимо преживяване, което даде толкова много на мен като играч и на цялото ми семейство. 

Всички от отбора, персонала, всички служители, но особено феновете: винаги ще имате специално място в сърцето ми. С толкова много емоции в сърцето си, оставям ви, казвайки... „Това е безкрайна радост, която трае цял живот, Pazza Inter!”

В Тотнъм Перишич се събира с Антонио Конте, с когото само година след раздялата им отново ще играят в Шампионската лига.

И първите думи на хърватина при „шпорите“ са неизбежни: „За мен е чест да нося тази фланелка, удоволствие е да работя отново с Конте. Справихме се добре в Интер и съм сигурен, че ще постигнем резултати и в Тотнъм. От 2009 г. когато играех в Белгия, мечтаех и за Висшата лига. Времето дойде. Нямам търпение да започна и да дам всичко от себе си."