0

С тарши треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев призна, че при днешната среща с Аякс в турнира Лига Европа – загубен с 1:4, отборът му се е сблъскал с европейската футболна реалност. „Орлите“ се сблъскаха с нея и преди това – 0:2 с Балкани, 1:2 с Олимпия Любляна и 1:2 с Астана, но все като гост.

Този път сблъсъкът беше в Разград, където интригата от двубоя приключи 6 мин. Преди почивката при 3:0 за Аякс.

"Напълно споделям мнението, че имахме сблъсък с европейската реалност. Ние допуснахме три гола, които…ако искаш да направиш нещо срещу такъв отбор като Аякс, това е немислимо“, каза Петев след 6-ата загуба на Лудогорец за сезона от 12 мача във всички турнири.

„Мисля, че не бива да се срамуваме от нашето поведение през втората част. 

Имахме доста ситуации, за жалост не успяхме да отбележим гол. Но нещо, което не можем да си позволим е начинът, по който допуснахме първите три гола. И срещу един такъв класен отбор като Аякс е вече много трудно. 

През втората част направихме някои ротации и мисля, че отборът игра доста прилично. И създадохме няколко положения, които бяха чисти и можехме да отбележим повече от един гол. 

Но ние само трябва да си извадим поуките и вероятно там, където сме се класирали, е реално. И трябва да насочим вниманието си към първенството и към Лигата на Конференциите".