0

Н юкасъл отпадна от турнира за Купата на Англия след поражение с 1:2 от Шефилд Уензди, а оплакване от страна на феновете на "свраките" разбуни духовете. Срещата се игра на стадион "Хилзбъро", за съжаление печално известен с трагедията от 1989 година, когато общо 97 души загиват при препълване на един от секторите на стадиона, след като полицията решава да пусне на трибуните и чакащите да влязат фенове. 

Сега Футболната асоциация на Англия ще разследва сигнал от страна на привържениците на Нюкасъл, които твърдят, че в сектора им при гостуването на Уензди са били допуснати повече хора, отколкото позволява капацитета му. Част от запалянковците твърдят, че са се почувствали в опасност и смятат, че трябва да се обърне повече внимание за случващото се в сектора за гости на стадиона в Шефилд, пише dir.bg.

Както и през 1989-а в случая с Ливърпул, сега агитката на Нюкасъл бе настанена в тази фатална част на стадиона, в която смъртта си намериха феновете на мърсисайдци. Тогава "червените" играят с Нотингам Форест, като срещата отново е за Купата.

Близо 4500 души подкрепиха Нюкасъл срещу Уензди, а множество от тях изразиха недоволството си от това, че 10 минути преди началото на срещата, отредените за тях места по трибуните са били препълнени, като се е наложило част от феновете да стоят по стълбите.