0

С лед няколко срещи силният човек в Челси Тод Боели е близо до намирането на треньор на отбора, чийто сезон рухва със страшна сила.

Ако няма драматичен обрат в последния момент, то Маурисио Почетино ще е избраникът за горещия стол за третата му авантюра във Висшата лига след Саутхемптън и Тотнъм.

Срещите между аржентинеца и боса на Челси се проведоха през седмицата и в момента остават последните уточнения в преговорите, като екипа и задълженията на всеки един, а не икономически въпроси или срока на договора.

Почетино е категоричен, че за следващия си ангажимент трябва да има и да усеща подкрепата на клуба.

Луис Енрике и Нагелсман бяха другите кандидати, които минаха на сгледа с Боели, но този, който бе най-убедителен, бе именно Почетино.

Поради това срещите зачестиха в търсене на сближаване на позициите и създаване на идеални условия за аржентинеца, отбелязва „Марка“.

Почетино все още получава заплащане като треньор на ПСЖ, въпреки че е свободен. 

Това беше договорено миналата година, когато ръководството на парижкия клуб реши да го смени преди да изтече договорът му.

Реал Мадрид бе вариант за Почетино, но в момента по всичко изглежда, че „кралският клуб“ продължава да залага на Карло Анчелоти, който вероятно ще довърши оставащата година от договора си.

Почетино и Боели се срещнаха миналото лято с перспективата аржентинецът да наследи Тухел, но той тогава не счете, че това е идеалният момент.

Но Челси сега е много различен, с направената организация и селекция, така че споразумението между двете страни е близо, смята „Марка“.