0

Б ългарският национал Кирил Десподов бе избран от феновете в Гърция за играч на месец януари.

Нападателят на ПАОК получи 27,21% от гласовете и изпревари Шапи Сулейманов (Арис Солун) и Леви Гарсия (АЕК Атина). През януари бившият ас на Лудогорец взе участие в 6 мача от гръцката Суперлига.

В първия мач за годината - срещу ОФИ Крит, българската звезда избухна с гол и три асистенции. Срещу Волос и Панатинайкос пък той се разписа по два пъти.

ПАОК е лидер в първенството, като има две точки повече от втория АЕК (Атина).  На полуфиналите за купата на страната „двуглавите орли“ ще играят с Панатинайкос.

В същото време медиите в южната ни съседка съобщават за интерес на местните грандове към нападателя на ЦСКА Дюкенс Назон. Националът на Хаити е бил предложен на ПАОК, който има нужда от подсилване на атаката. Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК също са обмисляли възможността да привлекат тарана през тази зима. Трансферният прозорец в Гърция обаче затвори и евентуална сделка би се осъществила най-рано през лятото. Както е известно, голмайсторът на „армейците“ бе близо до преминаване в кипърския Пафос, но трансферът пропадна заради разминаване относно личните условия на футболиста. В началото на седмицата пък стана ясно, че се е провалила и сделка за нападателя в руския Ахмат Грозни. От началото на сезона Назон има 22 мача за ЦСКА във всички турнири. В тях той се отличи със седем гола и три асистенции.