0

М анчестър Юнайтед пропиля аванс от два гола и завърши само 3:3 като гост на Галатасарай в среща от група А на Шампионската лига. 

Англичаните трябва да се сърдят на купения от Интер за 50,2 млн. евро вратар Андре Онана, чиито грешки им костваха успеха и с това стопиха още шансовете си да продължат в елиминациите.

Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш вкараха за 2:0 за гостите. 

През втората част Скот Мактоминей отново направи два гола преднина за Юнайтед, разписвайки се за 3:1. 

Два гола за домакините вкара Хаким Зиеш, а накрая за 3:3 се разписа Керем Актюркоглу.

Още в 11-ата минута Юнайтед излезе напред в резултата, след като комбинация Бруно Фернандеш - Хьойлунд бе завършена от Гарначо, който закова топката с мощен удар от малък ъгъл под гредата. 

Англичаните стигнаха до втори гол, дело на Бруно Фернандеш, който прати топката в мрежата с тупалка от близо 30 метра. 

Веднага след това вместо Люк Шоу да направи 0:3,  Хаким Зиеш от фаул намали, като вратарят Онана не се ориентира правилно, сбърка посоката и позволи топката да влезе във вратата за 1:2.

10 минути след началото на второто полувреме Скот Мактоминей изведе Юнайтед напред с 2 гола разлика – 3:1.

Но „червените дяволи“ не подозираха, че ще бъдат издънени отзад. Ново изпълнение на Зиеш от фаул от сравнително безобидно разстояние се превърна в гол 2:3 заради нелепа намеса на камерунския вратар. 

В 71-ата минута Керем Актюроглу изравни резултата, след като получи чудесно подаване от Зиеш, спря си топката и я би мощно в близкия ътъл.

След този резултат Гаратасарай има 5 точки на второ място в групата, а Копенхаген и Юнайтед са с по 4 след тях. В последния кръг в групата на 12 декември Манчестър Юнайтед приема на "Олд Трафорд" Байерн, а Копенхаген посреща Галатасарай.

В другата ранна среща ПСВ Айндховен победи с удар в последната минута Севиля с 3:2 и има 8 точки на 2-ото място в група В.

Всичко тръгна отлично за Севиля, която дръпна с голове на Серхио Рамос и Юсеф Ен-Несири. Ключово за сензационния обрат бе изгонването с 2 картона за 4 мин. На крилото на домакините Окампос.

С човек повече ПСВ намали 1:2 в 68-ата минута чрез Исмаил Сайбари. Каръшката вечер на Севиля продължи с автогол в 81-ата мин. За 2:2 на сръбския халф Неманя Гудел, за да дойде в 90-ата нападателят от САЩ Рикардо Пепи оформи пълния обрат с 2:3. 

В добавеното време играчите на Севиля останаха 9 на терена заради още един червен картон, сега показан на Франсиско Фернандо.

За седемкратните победители в Лига Европа все още има шансове да продължат в този турнир, но в последния мач трябва да победят Ланс като гости, който се очертава като директен съперник за тази квота.

Шампионска лига, срещи от 5-ия кръг в груповата фаза, група А:

Галатасарай (Турция) – Манчестър Юнайтед (Англия)   3:3

Байерн (Мюнхен) – ФК Копенхаген (Дания)             по-късно днес

Класиране:
1. Байерн (Мюнхен)      4   4   0   0   11:6     12
2. Галатасарай          5   1   2   2   10:12    5
3. Копенхаген           4   1   1   2    7:8     4
4. Манчестър Юнайтед    5   1   1   3   12:14    4

В последния кръг на 12 декември: Манчестър Юнайтед - Байерн М, Копенхаген - Галатасарай.

Група В:

Севиля (Испания) – ПСВ Айндховен (Нидерландия)   2:3

Арсенал (Англия) – Ланс (Франция                 по-късно днес

Класиране:
1. Aрсенал       4   3   0   1   9:3     9
2. ПСВ Айндховен 5   2   2   1   7:9     8
3. Ланс          4   1   2   1   4:4     5
4. Севиля        5   0   2   3   6:10    2

В последния кръг на 12 декември: ПСВ Айндховен - Арсенал, Ланс - Севиля.