0

В ременният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник засега не смята да отнема капитанската лента на защитника Хари Магуайър, както призоваха някои фенове заради слабата му игра напоследък.

„В последните два мача, да, той имаше някои по-слаби моменти, срещу Саутхемптън, а също и когато допуснахме гола в Бърнли, но той е наш капитан и не виждам причина да променим това“, каза Рангник, цитиран от Би Би Си.

Магуайър стана обект на критики за слабите си мачове този сезон, като част от привържениците на Юнайтед предложиха лентата да му бъде отнета.

Много от тях бяха бесни и този уикенд срещу Саутхемптън след като „червените дяволи“ изпуснаха аванс от 1:0 в трети пореден мач за крайното 1:1 на „Олд Трафорд“.

„Мисля, че когато се завърна след контузията си, се справи изключително добре. Той имаше много добро представяне, много добър мач срещу Уест Хем“, каза Рангник.

Магуайър беше избран за капитан на Юнайтед през януари 2020 г. от тогавашния мениджър Солскяер, пет месеца след като премина на "Олд Трафорд" за 80 милиона паунда от Лестър – световен трансферен рекорд за защитник.

Рангник иска да даде още малко време на Магуайър да се приспособи към новия стил на игра, който германецът налага. „Начинът, по който играем сега, също е нов за него, защото в английския национален отбор той беше свикнал да играе с трима отзад, тук в Манчестър Юнайтед е с четирима в повечето случаи.

Това също е нещо ново за него и ще му отнеме известно време, за да свикне с това, да се приспособи към това.“