0

Е рлинг Халанд е един от най-ценените нападатели на „футболната планета“, не само за клубовете, но и за марките. Централният нападател на Манчестър Сити отново има личен спонсор малко повече от година след като прекрати предишния си с 2022 г. 

Оттогава норвежецът остави трите гиганта в спортната екипировка - „Найк“, „Адидас“ и „Пума“, да се посветят на вдигане на мизата за подписа му.

Победата спечели... отново Nike, който отново го съблазни след тежко наддаване с колосите от баварското селище Херцогенаурах - Adidas и Puma. 

„Безпрецедентният възход на Халанд в европейския футбол, съчетан с удивителното темпо на голови рекорди, циментира неговия печат върху бъдещето на този спорт“, похвали се американската марка от Орегон в своето изявление.

„Халанд търсеше изгоден финансов договор, въпреки че комфортът и удовлетворението от продукта винаги бяха приоритет“, уточнява „The Athletic“.

В „отбора“ на „Найк“, освен Ерлинг, са и имена като  Килиан Мбапе, испанката Алексия Путеяс, Кристиано Роналдо, Ада Хегерберг, Маркъс Рашфорд, Лия Уилямсън, Кевин Де Бройне, Меган Рапиноу и Сам Кер.