0

Л ивърпул стъпи на криво и загуби 2 точки в борбата за титлата с Манчестър Сити. „Червените“, които изглеждаха доста изтощени, завършиха 1:1 при домакинството на Тотнъм. Лондончани дори поведоха в резултата, но не успяха да задържат преднината, но пък взеха точка. Хьон-Мин Сон вкара за Тотнъм в 56-ата минута след перфектна атака. Ливърпул изравни с малко щатливо попадение на Луис Диас 16 минути преди последния съдийски сигнал. Дори Клоп обаче не намери рецептата да освежи тима си, който да стигне до трите точки.

След 35 мача Ливърпул има 83 точки, колкото и Манчестър Сити, които играят днес с Нюкасъл. Тотнъм не загуби нито един от четирите си двубоя срещу кандидат-шампионите – две победи над Манчестър Сити и две ремита срещу Ливърпул.

През първата част двата отбора треснаха по една греда. Малко преди края на полувремето Върджил Ван Дайк надскочи защитата на лондончани, стреля с глава, но топката попадна в напречната греда. Тотнъм също създаде добра голова възможност в 43-ата минута. Тогава Пиер Хойберг стигна до точно подаване и опита да стреля от далечна дистанция, но топката се удари в гредата.

„Доволен съм от представянето ни и се гордея с характера, проявен от футболистите. Срещу нас се изправи много силен съперник, който имаше ясен план за мача. Да, някои неща не се получиха толкова добре, колкото обикновено. Контрапресата ни беше на ниво, но Тотнъм първи вкара гол и трябваше да запазим спокойствие, въпреки нарастващото напрежение. Успяхме да изравним, макар че това не е резултатът, на който се надявахме. От играта обаче не мога да се оплача“, каза Клоп след мача. “Много е трудно да играеш срещу отбор с треньор и футболисти от световна класа, който е разполагал цяла седмица да се подготви. В същото време, ние имаме мач на всеки три дни. Не мислете, че сме изпочупили съблекалнята от яд. Остават още мачове и трябва просто да продължим да работим”, добави спецът.