0

К уинси Промес, бивш играч на Севиля и Аякс, който играе за Спартак Москва, е държан в ареста в Дубай, след като беше осъден на 6 години затвор за трафик на 1363 килограма кокаин (на стойност над 76,1 милиона евро).

De Telegraaf съобщава, че Куинси Промес, който е на 32 години и е поискал да бъде екстрадиран в Русия, е в килия в затвора Al Aweer и спи на легло, докато 20 други затворници правят това в пода на същата клетка.

Куинси Промес има право да спортува три пъти седмично (без фитнес), няма достъп до определени храни, като плодове или зеленчуци, и може да гледа телевизия само извън килията си в компанията на други затворници.

Куинси Промес

 Куинси Промес

„В този затвор изнасилванията стават всеки ден и на затворниците им е студено заради силния климатик. Изглежда, че изнасилванията се случват ежедневно в този затвор, тъй като има малко надзиратели, които извършват услуги за наблюдение. Затворниците прекарват времето си в студена и шумна среда поради силната климатизация“, публикува Джон ван ден Хойвел, който също подчертава че Промес споделя килия с четирима други холандски затворници и със затворници от различни националности с проблеми с наркоманиите.

Затворниците в затвора Al Aweer трябва да имат бръснати глави през цялото време и се наказват, ако имат дълга коса.
Вестник De Telegraaf не изключва, че Куинси Промес може да бъде екстрадиран в Русия, за да излежи присъдата си далеч от Дубай.