0

С чудесен гол с удар от воле на Матс Вифер в 54-тата минута нидерландският Фейенорд победи с 1:0 италианския Рома в първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа.

Срещата, която бе повторение на миналогодишния финал в Лигата на конференциите, премина под надмощието на домакините от Ротердам, но мачът можеше да има съвсем друг развой, ако точно преди почивката Лоренцо Пелегрини не бе пропуснал дузпа за гостите.

В началните минути играта се водеше предимно в половината на Фейенорд, но гостите не успяваха да направят нещо особено опасно. 

Тяхната атака обаче изгуби мощ в срещата на първата част, когато аржентинският плеймейкър Пауло Дибала получи контузия в слабините и бе заменен.

Все пак Рома стигна до отлична възможност за гол в 42-рата минута, когато бе отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана капитанът на Рома Пелегрини, но неговият удар намери страничната греда.

През второто полувреме Фейенорд вдигна оборотите и в 54-тата минута Вифер откри. Той засече от въздуха центриране на Усама Идриси и с удар извън границата на наказателното поле прати топката във вратата на "вълците".

До края на мача най-добрата възможност за изравняване пред тима на Жозе Моуриньо се откри пред Ибанес, но неговият удар с глава бе избит от голлинията от играч на домакините, след което топката се удари в напречната греда и бе изчистена.

Капитанът на домакините Оркун Кьокчю също имаше две добри възможности да направи победата на ротердамци по-изразителна, но късметът не бе на негова страна.

Реваншът е след седмица в Рим.

Първи мачове от четвъртфиналите в Лига Европа:
Фейенорд (Нидерландия) - Рома (Италия)      1:0

Байер Леверкузен - Юнион Сен Жилоа 1:1

0:1 Бонифас 51; 1:1 Вирц 82

Ювентус - Спортинг Лисабон 1:0

1:0 Ф. Гати 73

Манчестър Юнайтед - Севиля 2:2

1:0, 2:0 Забицер 14, 21, 2:1 Маласия автогол 84, 2:2 Магуайър 90+3