0

Т реньорът, който донесе първи трофей на Германия от голямо първенство след 18 години чакане Йоахим Льов, беше изпратен емоционално с овации и ставане на крака. 
Церемонията беше организирана преди снощната световна квалификация Германия - Лихтенщайн по инициатива на временния президент на Германския футболен съюз (ГФС) Петер Пендерс. Именно той му връчи и почетен сертификат преди срещата на терена в Аугсбург.

Феновете скандираха името му, а той беше съпроводен от импровизирана охрана в лицето на Лукас Подолски, Мирослав Клозе, Пер Мертезакер и Сами Кедира. 


Льов пое отбора след Мондиал 2006 от Юрген Клинсман, на когото беше помощник. Той прекара 15 години начело на отбора и освен световната титла през 2014-а година в Бразилия има във визитката си и Купата на Конфедерациите през 2017-а.

Изпратиха Льов с аплодисменти
Йоахим Льов Йоахим Льов Йоахим Льов
7

Неговият договор беше до края на 2022-ра година, но той подаде оставка след отпадането на отбора на 1/8-финал срещу Англия на европейското това лято. 
Помощникът на Льов - Ханзи Флик, стана треньор на националния отбор. Самият Льов, който е на 61 години, смята за напълно възможно да се върне край терена като клубен треньор.
"Имах наистина трудни периоди с националния отбор, но вече съм добре и очаквам предложения“, заяви Льов. 

Иначе в мача тимът, воден от Флик, спечели с разгромното 9:0 предпоследната си среща от група "J". Лихтенщайн остана с човек по-малко, след като Йенс Хофер бе изгонен за нарушение срещу Леон Горецка. Илкай Гюндоган откри резултата от отсъдената след червения картон дузпа, а в 20-ата минута Кауфман си отбеляза автогол за 2:0. Сане покачи на 3:0, а минута по-късно Марко Ройс направи 4:0.

През втората част се разписаха още Лерой Сане, Томас Мюлер, Ридле Баку, отново Мюлер и Гопел за крайното 9:0.