0

Г ерманската футболна централа DFU иска да види мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп като селекционер на германския национален отбор на Световното първенство през 2026 г., ако Нагелсман напусне националния отбор в края на Евро 2024, съобщи "Билд".

Според източника германските футболни власти искат да убедят Клоп да води националния отбор от март 2025 г. 

Дотогава е възможно начело на отбора да бъде Сандро Вагнер, но всичко това е вариант  само ако настоящият старши треньор Юлиан Нагелсман напусне германския национален отбор.

В края на януари Юрген Клоп обяви, че е решил да напусне Ливърпул след края на настоящия сезон преди изтичане на договора му. Любимецът на „Анфийлд“ обясни решението си с това, че е на изчерпване на силите си. 

Освен това той отбеляза, че със сигурност няма да работи през следващата година след напускането, нито в клубен, нито в национален отбор.

Междувременно шефовете на Ливърпул са форсирани спешно да намерят кой да наследи Клопо още това лято. Освен логичния избор Шаби Алонсо, бивш капитан на "червените", който прави чудеса като треньор на Байер Леверкузен, вариант се оказва и треньорът на италианския лидер Интер Симоне Индзаги.

И както винаги в такива случаи на първите намеци за интерес от "Анфийлд" 47-годишният специалист е реагирал с уверение, че не иска да напуска настоящия си тим.

Индзаги спечели пет трофея по време на престоя си в Интер, така че интересът на Ливърпул не е изненадващ, пише италианският вестник Gazzetta dello Sport и добавя, че резултатите на отбора от Милано, както и демонстрирания игрови стил, са впечатлили силно директорите на английския клуб.

Договорът на Симоне Индзаги с Интер е до 2025 година, но се очаква да му бъде предложено удължаването му с още два сезона в края на настоящия.

Индзаги смята, че дългосрочният проект на клуба би му позволил да сечели още трофеи в близко бъдеще и засега няма желание за промяна.

Отборът на Интер е лидер във временното класиране в Серия А с 15 точки аванс пред втория Ювентус и очаква реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид през следващата седмица, където има гол преднина.

Източник: БТА