0

З ащитникът Кайл Уокър подписа нов тригодишен договор с Манчестър Сити, който ще го задържи на „Етихад“ до юни 2026-а, споделиха от клуба.

Английският национал бе близо до това да напусне шампиона на Англия, за да премине в Байерн Мюнхен през летния трансферен прозорец, но до сделка не се сигна. „Гражданите“ платиха платиха малко над 50 милиона паунда за Уокър през 2017 година на Тотнъм. От тогава 33-годишният десен бек взе участие в 260 мача за тима във всички турнири.

Носителят на требъл през миналия сезон измисли оригинален начин да обявят новия контракт на футболиста, който след напускането на Илкай Гюндоган взе капитанската лента в тима на Пеп Гуардиола. От клуба публикуваха видео, на което Уокър говори пред публика, като заявява тихо „Няма да напускам“, а след това започва все по-силно да казва фразата „Няма да напускам“, докато накрая крещи от радост.

След това в клипа се появяват съотборниците му в Сити, които празнуват в една от залите на клуба. Въпросното видео е монтирано, тъй като тази радост на играчите не е заради преподписването на Уокър, а е от момента, когато се разбра, че отборът е шампион на Англия за сезон 2022/23.