0

З агубата от Испания с 1:2 на 1/4-финала на Евро 2024 означаваше и край на кариерите за Германия на легендите Томас Мюлер, Илкай Гюндоган, Мануел Нойер и Тони Кроос. Раздялата с последния се смята от специалистите за най-болезнената за селекционера Юлиан Нагелсман. Бившият халф на Реал Мадрид бе ключов в системата на Бундестима и самият треньор каза преди време, че няма как Кроос да бъде заменен лесно.
По време на европейското Кроос бе от фундаментално значение за Германия при владеенето на топката, докато Роберт Андрих поемаше част от дефанзивните му задължения.

Формално Паскал Грос сега влиза в обувките на Кроос, но при тях има известни разлики в играта с топка в краката. Тук трябва да се отбележи, че Нагелсман не промени подхода си след Евро 2024 по отношение разиграването на топката – 3-1-5-1, но се появиха някои нови механизми при нейното разиграване. Грос застава пред централните защитници, докато Тони отиваше по-вляво от тях. Халфът на Борусия Дормтунд не се появи срещу Нидерландия и с неговите функции бе нагърбен Павлович, но по-важното е, че  се запазват тактическите изисквания.


В дефанзивен план няма сериозни изменения. Нагелсман продължава да налага висока персонална преса в среден блок, като Андрих и Грос действат в опорната зона пред защитата, като първият отговаря преди всичко за контрола между линиите. Двамата понякога си разменят ролите, но като цяло черната работа я върши повече футболистът на Леверкузен.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX