0

О тборът на Мароко, който завърши на първо място в Група "Е" на турнира за Купата на африканските нации, победи Замбия с 1:0 в последния си мач. 

По този начин мароканците направиха услуга на домакините от Кот д'Ивоар, които се класираха също за осминафиналите сред четирите най-добри трети отбори в групите, а отпаднаха тимовете на Гана и Замбия. "Атласките лъвове" направиха по този начин услуга и на Атлетик Билбао, в чийто състав бързо се завърна ганайският национал Иняки Уилямс, за да отбележи решаващия гол за елиминирането на Барселона с 4:2 от Купата на краля снощи.

Капитанът на Мароко Хаким Зиеш вкара единственото попадение в мача в 38-ата минута след добавки при спасяване на вратаря на Замбия Тресфорд Лоурънс Муленга.  

Тимът на Мароко, който е полуфиналист от Световното първенство в Катар и фаворит за титлата в Кот д'Ивоар, ще се изправи срещу Република Южна Африка на осминафинал във вторник. 

Мароко е печелил титлата на КАН през 1976 и бе финалист през 2004, когато загуби в мача за трофея от домакина Тунис с 1:2.
Тимът на ДР Конго също се класира за следващата фаза, като направи 0:0 с Танзания в мач то Група "F".

Като голям сблъсък на осминафиналите на турнира се очертава двубоят между Нигерия и Камерун.

Останалите осминафинали са: Кабо Верде – Мавритания, Ангола – Намибия, Египет – РД Конго, Екваториална Гвинея – Гвинея, Мали – Буркина Фасо, Сенегал – Кот д'Ивоар.

Източник: БТА