0

С лед шокиращите новини, че президентът Андреа Аниели и бордът на директорите на Ювентус хвърлиха оставки в понеделник, много въпроси останаха без отговор. Това обаче може да доведе до сериозни последици за „бианконерите“. Торинци са изложени на риск от това да им бъдат отнети точки до това да бъдат пратени на последно място в Серия А.

Причината за тези оставки не са лошите финансови резултати на клуба, както се твърдеше в началото, а по-скоро разследванията, които се водят срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и осъществяването на съмнителни трансфери. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020-а година по време на пандемията от COVID-19 играчите не са се отказали от заплатите си за четири месеца, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един от тях, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба. Това не е било отчетено от Ювентус на стоковата борса, което е довело до разследване и от организацията CONSOB, която контролира търговията с акции в Италия.

Италианските медии обаче очакват разследването да не доведе до сериозно наказание за Ювентус. Ако тимът бъде признат за виновен, италианската федерация (FIGC) вероятно отново ще отвори разследването. Най-вероятната санкция ще е глоба или отнемане на точки от Серия А.