0

Б разилският нападател Винисиус Жуниор ще остане в Реал Мадрид най-малко до 2027 г. Клубът официално обяви днес, че футболистът е продължил договора си до 30 юни 2027 г. 

Който иска да го вземе преди изтичането на срока, ще трябва да подготви един милиард евро, колкото е клаузата за разтрогването на новия контракт.

На церемонията на базата Валдебебас присъстваше президентът Флорентино Перес, роднини на футболиста.

Винисиус пристигна в Реал Мадрид през юли 2018 г., само на 18 години. За 6 сезона той е записал 235 мача с  62 гола и 67 асистенции. 

В актива си има една Шампионска лига, две Световни клубни първенства, Суперкупа на Европа, две Лиги, Купа на Краля и две Суперкупи на Испания.

Преговорите с Вини започнаха преди повече от година, двете страни си стиснаха принципно ръцете преди няколко месеца, съобщи AS.

Винисиус ще бъде първото от няколко споразумения с настоящи играчи за продължаване на договорите им – следват Милитао, Камавинга, Валверде и Родриго. 

И техните догодвори ще бъдат заключени с клаузи от по 1 милиард евро, за да бъге гарантиран гръбнакът на отбора за следващото десетилетие.