0

Р оберто Баджо, легендарен италиански нападател, който през 1999 г. бе избран за третия най-добър играч на века, изненада милионите си последователи със снимка. Геният от Калдоньо, който е на 57 години, сподели фотос в „Инстаграм“, кандидатствайки за участие в хитовия сериал Narcos.

„Наркос 4 идва скоро“, написа Роберто Баджо заедно с изображение, за което по-късно беше установено, че е фотошопирано.

Божествената конска опашка се оттегли от футбола през 2004 г., като игра в своята кариера във Виченца, Фиорентина, Ювентус, Милано, Болоня, Интер Милано и Бреша.

Роберто Баджо с двете снимки

 Роберто Баджо с двете снимки

Кариерата на Роберто Баджо, Играч на годината на ФИФА и Златна топка през 1993 г., бе белязана от дузпата, която той пропусна при изпълнението във финала на Световното първенство през 1994 г. срещу Бразилия. „Когато отидох до дузпата, бях толкова ясен, колкото човек може да бъде в тези моменти. Знаех, че Тафарел винаги се хвърля, затова реших да бия в средата, на средна височина. Това беше умен избор, но не знам как топката се вдигна на три метра и излезе в аут.

„Бразилците казват, че Аертон Сена е вдигнал топката от небето. Това е романтичното обяснение за една необяснима постъпка“, обясни Баджо в своята автобиография. „Беше трудно да се измъкна от този кошмар. Ако можех да изтрия един образ от моя спортен живот, това щеше да е този“, отбеляза той.