0

Б ившият треньор на Реал Мадрид и на Испания Хулен Лопетеги отказал по над 49 000 евро на ден в Ал Итихад в Саудитска Арабия, за да дочака мечтан пост в голям отбор във Висшата лига на Англия. Според „АС“ бившият вратар въобще не се замислил да отхвърли предложените 18 милиона евро чисти на сезон от саудитските баровци, в чиито редове играе Карим Бензема.

Вместо да стане един от най-добре платените треньори в света, 57-годишният баск чака търпеливо птичето да кацне на рамото му във Висшата лига. Той вдигна акциите си като мениджър на Улвърхемптън, който по чудо успя да спаси от изпадане от Премиершип миналия сезон.

В момента Лопетеги няма отбор, той си тръгна от „Вълците“ заради липсата на попълнения и финансовите проблеми на клуба.

Той обаче продължава да живее в Англия, където вдига квалификацията си, подобрява английския и поддържа връзка с важни футболни хора.

Манчестър Юнайтед се свързва с името на Лопетеги, а слуховете стават все по-упорити на фона на недоволството от работата на  нидерландския мениджър Тен Хаг.

Визитката на Лопетеги е далеч по-впечатляваща от тази на бившия треньор на Аякс – купата на Лига Европа със Севиля, трите директни класирания в Шампионската лига и добрата му работа с млади футболисти (във втория тим на Реал Мадрид – Кастиля, както и националните отбори на Испания до 19, 20 и 21 г.) говорят в негова полза.

При продължаващото пропадане на Ман Юнайтед при Тен Хаг шансът пред Лопетеги може да се открие още този сезон.

Спукана му е работата: Половината играчи на Ман Юнайтед ръмжат срещу Тен Хаг